De laatste dag als burgemeester

“Jaja”, hij wipt wat nerveus op en neer op zijn tenen. “Mijn laatste huwelijk, de laatste handtekening”. Hij kijkt wat naar beneden en lacht. “Soms is het vreemd hoe het kan lopen, toch? En 31 december is meteen ook mijn laatste dag als burgemeester, na 2 ambtstermijnen.”. “Gaat u het missen?”. “Best wel, maar andere… Read more »

Leave a Comment

 • (will not be published)

Jan (N-VA Nijlen)

Jan komt binnen, geflankeerd door zijn dochter. Ze gaat naast me zitten om hem in het oog te houden. En haalt al onmiddellijk een pluisje van zijn gezicht. “Papa toch”, zucht ze. “Ik kom uit een landbouwfamilie. Al 7 generaties leven we hier. Oorspronkelijk was De Slappe Uier (taverne die Jan uitbaat) een schuur. De… Read more »

Leave a Comment

 • (will not be published)

Manuela (Nieuw Nijlen)

“Eerlijkheid, openheid en rechtvaardigheid. Dat vind ik belangrijk. Ik heb zelf ooit een burn-out ervaren zo’n 3  jaar geleden en nu staat dat meer dan ooit centraal. Sporten en gezonde voeding heeft me er toen onder andere doorgehaald.  En cava na de tennis met vrienden.”. Ze lacht heel smakelijk en open. “Ik kan gerust mee… Read more »

Leave a Comment

 • (will not be published)

Bert (Groen)

“Mijn vader en moeder zijn Paul en Marleen. Ik kom uit de Legebaan en ik heb 1 broer Bram.” Voilà, Bert vat zijn jeugd samen in sneltreinvaart. En zo verloopt ook de rest van het gesprek. Hij is niet stuiten, een echte spraakwaterval en regelmatig moet ik letterlijk: “Stop!” roepen om de boel terug over… Read more »

Leave a Comment

 • (will not be published)

Victor (Open Vld)

Nog een jonge snaak die Victor maar wel eentje met een gedreven en fiere uitstraling. Enige kind van een Nijlense ondernemerskoppel. Langs de ene kant stamt hij af van een slijpersfamilie (“Staf De Groof, zegt hij trots”) en langs de andere kant is hij kleinzoon van Robert Van Uffelen. “Ondernemen zit in ons bloed. Hard… Read more »

Leave a Comment

 • (will not be published)

Ingrid (Vlaams Belang)

Ze komt hier binnen in gladgestreken pakje. Helemaal tiptop. Zelfs de kleuren van haar rok en vest heeft ze netjes afgestemd op haar partij-idealen. In mijn zwarte flodderbroek en dito t-shirt zie ik er écht slonzig uit in vergelijking met haar. Ze ziet er ook een beetje streng uit dus ik moet toch even nadenken… Read more »

One Response to “Ingrid (Vlaams Belang)”

 1. Nicky Gijbels

  Met heel grote trots kan ik zeggen dat ik een heel sterke moeder heb, waar ik al enorm veel van geleerd heb, dikke pluim voor men mams

Leave a Comment

 • (will not be published)

Tom (N&U)

“Nu maandag ga ik terug aan het werk, ik ben een half jaar thuis geweest met een stevige burn-out…” Van een intro gesproken. Tom lijkt me niet de man van de grote ontboezemingen dus ik ben wel even verrast dat hij dit zomaar aankaart. Want een burn-out, het is een hot topic en dé realiteit voor… Read more »

Leave a Comment

 • (will not be published)

Madeleine en het koekje

Of ik een stuk van haar koekje wil? Euhm, nee, maar toch bedankt. Met zo’n naam kan het niet anders dat Madeleine houdt van koekjes en zoetigheid.  58 jaar is ze ondertussen al getrouwd met Gust. Hij is 89 en zij 86. En zij weet het niet meer zo goed. “Eigenlijk niets meer”, zucht Gust…. Read more »

2 Responses to “Madeleine en het koekje”

 1. Katrijn

  Weer zo mooi onder woorden gebracht! Wat doe jij dat toch goed!!!

 2. Lutgard

  ontroerend mooi ! Het doet me terugdenken aan de vele dagen dat memoe bij veva zat in het rusthuis .
  Inderdaad : in goede en kwade dagen ……..

Leave a Comment

 • (will not be published)

Project Carole / job11 / ijsjes verkopen

“Gij doet wat elk kind zou willen doen”. Ze zegt het mooi, deze mevrouw in fluo en dat is absoluut waar. Carole mag vandaag ijsjes gaan verkopen in de Ijshoeve in Bevel. Om te spreken over instant gelukt: hier is het! Bij De Ijshoeve komen mensen vaak met de fiets of zelf per paard naartoe… Read more »

One Response to “Project Carole / job11 / ijsjes verkopen”

 1. Guy

  Schitterend verhaal … in beelden ! Love it !
  Grtjs,
  Guy

Leave a Comment

 • (will not be published)

Project Carole / job12 / DJ

12 maanden, genoten, gegierd, gesakkerd, gevoeld en beleefd! Laatste jobke…Carole heeft geoefend bij een pro…Benieuwd hoe dit klinkt? Welkom vanavond in Den Herberg! Van 18u tot 21u…  

One Response to “Project Carole / job12 / DJ”

 1. Guy

  Laatste ??? Neeeeeeee ………………………………………..
  Hoe was het optreden ??
  Grtjs
  Guy

Leave a Comment

 • (will not be published)