Ingrid (Vlaams Belang)

Ze komt hier binnen in gladgestreken pakje. Helemaal tiptop. Zelfs de kleuren van haar rok en vest heeft ze netjes afgestemd op haar partij-idealen. In mijn zwarte flodderbroek en dito t-shirt zie ik er écht slonzig uit in vergelijking met haar. Ze ziet er ook een beetje streng uit dus ik moet toch even nadenken hoe ik dit gesprek start. En zou ik haar zeggen dat het portret in zwart-wit gaat zijn? Inwendig komt mijn stoute rebel even boven en ik grinnik, laat dat maar even zo. Maar dan vraag ik haar om te gaan zitten en terwijl ze dit doet, kruipt de mouw van haar chique vest wat naar boven en komt er een tattoo piepen. Deze dame heeft duidelijk meerdere laagjes. Wanneer ik haar erover aanspreek, is het ijs gebroken en steekt ze van wal. “Deze heb ik in Turkije laten zetten de voorbije vakantie. En volgend jaar ga ik er hier ook nog eentje laten aanpassen.”. Tegelijkertijd trekt ze haar vest uit en wijst naar haar andere arm. “Ik zie je al raar kijken. Ja, mijn lievelingsvakantieland is Turkije, ik vind het fantastisch daar. Heerlijke mensen, zalig land.”. Dit wordt hier helemaal te gek. Ingrid blijkt een spraakwaterval te zijn eerste klas, ze is haast niet te stoppen. “Deze tattoo is een cover-up. Daar stond de naam van een van mijn echtgenoten dus die moet weg.”. “Echtgenoten?”, vraag ik aarzelend. “Ja, niet te doen he? Drie keer ben ik getrouwd, evenveel keer is het misgelopen”. “Wie is dan de moeilijke?”, vraag ik met een lach. “Ja, da’s een goeie, dat zal ik dan wel zijn”, zegt ze en ze giert het uit. Ze neemt geen blad voor de mond deze vrouw. En hoewel ze hier in pak voor me staat, doet ze zich toch niet mooier voor dan ze is. Ze heeft ook wel een verleden met een ruw kantje. Ingrid was ‘een wilde’ vroeger, zoveel is duidelijk. Tattoo’s, moto’s, gezongen in een bandje…Maar tegelijk ook zware operaties en medische opdoffers. “124 kilo, zoveel woog ik in 2002. Dat was niet ok. Dus een maagoperatie was aan de orde. En rugoperaties. Dan was er ook nog baarmoederkanker…Daar sta je dan als alleenstaande met 2 kinderen…Maar ook dat is gelukt. Nu gaat het fysiek beter met me maar er is wel de constante pijn.”. “Ik geniet van wandelen met de hond in Zeeland, op reis gaan, mensen bezoeken die het moeilijk hebben en werken. Want dat doet me een deel van de pijn vergeten. Ja werken is ook genieten hoor Tine, want als je dat kan, dan mag je je gelukkig prijzen.”

 

Ingrid Van Wunsel (Vlaams Belang – 1)

Facebook Comments

One Response to “Ingrid (Vlaams Belang)”

  1. Nicky Gijbels

    Met heel grote trots kan ik zeggen dat ik een heel sterke moeder heb, waar ik al enorm veel van geleerd heb, dikke pluim voor men mams

Leave a Comment

  • (will not be published)