Kasper

In de hoek van mijn fotostudio staat er in een hoekje, iet-wat zielig, een mismeesterde gitaar. Als Kasper vraagt of hij ze moet stemmen, sta ik dit graag toe. Hij pakt die gitaar met zoveel liefde vast dat ik niet meteen durf te zeggen dat het voornamelijk mijn kinderen zijn die het ding hanteren. Als contrabas. Of als bazooka, afhankelijk van de stemming.

“Ik ben getrouwd met Katleen, mijn lief, mijn liefde.” Hij glimlacht. “Mijn andere passie is gitaarspelen. Ik werk in een winkel waar muziek centraal staat en mijn specialisatie is echt wel gitaar.”. Ik word er zowaar eventjes stil van als ik hem bezig zie. Met zoveel aandacht en zachtheid buigt hij zich over het instrument.

De gitaar is niet helemaal meer te redden. Iets met de boog en hoe de snaren er op slaan. Maar dat hoeft ook niet. Het ding is met meer aandacht en liefde behandeld dan ooit tevoren. “Wie zie je nu het liefste?”, vraag ik een beetje stout. “Katleen of je gitaar?”.“Ik ben verliefd op alle twee”, antwoord hij. “Laten we maar zeggen dat het afhankelijk is van wie ik op dat moment in mijn armen houdt.”. En we lachen alle twee. Wat een lieve kerel. Ik geloof er niets van. En hij vertrekt, naar zijn Katleen.

Facebook Comments

One Response to “Kasper”

  1. Guy

    Owkee …. kleinkinderen met gitarkes 🙂
    Papa Guy
    ps : knappe foto’s !

Leave a Comment

  • (will not be published)