Project Carole / job11 / ijsjes verkopen

“Gij doet wat elk kind zou willen doen”. Ze zegt het mooi, deze mevrouw in fluo en dat is absoluut waar. Carole mag vandaag ijsjes gaan verkopen in de Ijshoeve in Bevel. Om te spreken over instant gelukt: hier is het! Bij De Ijshoeve komen mensen vaak met de fiets of zelf per paard naartoe om zich dan in de tuin te nestelen met hun ijsje. Kleurrijke mensen, jong en oud, dik en dun. Iedereen wordt happy hiervan.

Ijsjesmadame Caroline staat al in de keuken als we toekomen. Eigenlijk staat ze nooit stil. ’s Ochtends begint ze al vroeg met het draaien van het ijs, spurt daarna naar haar andere job (verzekeringen), ’s middags komt ze thuis, springt in haar andere kleren en begint dan in de Ijshoeve…Tijdens het verkopen van het ijs, draait ze ook nog ijs. Als ze dit niet doet dan zou het wel eens kunnen dat haar vriezer leeg komt te staan en dat vindt niemand leuk šŸ˜‰ Ā Ze heeft dus nooit gedaan…En toch blijft ze altijd lachen. “Want ik doe dit Ć©cht graag. Het was ooit de droom van mijn papa…en ik heb die eigenlijk overgenomen. Eerst verkocht ik ijs van familie, dan besloot ik om ook zelf ijs te leren draaien. Misschien wil ik dit wel ooit voltijds doen, workshops geven en zo maar we zien wel, nu is het goed zoals het is.”.

En de mensen komen en gaan ondertussen. Carole krijgt het scheppen van de bolletjes niet onder de knie. Bij Caroline krijgen ze mooie bolletjes, bij Carole een homp…maar niemand klaagt. En bij Caroline krijgen ze een wafeltje, bij Carole meestal niet want die vergeet dat…maar niemand klaagt. En bij Caroline krijgen ze hun hele bestelling. Bij Carole wordt een bolletje aardbei, een bolletje bloedappelsien maar niemand klaagt.

En zo vliegt die middag voorbij…ijsjes scheppen, frisco’s maken, potjes vullen…Veel vrolijkheid vult de dag. Net wat we nodig hadden.

 

 

met dank aan CarlineĀ http://www.deijshoeve.com

 

 

 

Facebook Comments

One Response to “Project Carole / job11 / ijsjes verkopen”

  1. Guy

    Schitterend verhaal … in beelden ! Love it !
    Grtjs,
    Guy

Leave a Comment

  • (will not be published)