Tom (N&U)

“Nu maandag ga ik terug aan het werk, ik ben een half jaar thuis geweest met een stevige burn-out…” Van een intro gesproken. Tom lijkt me niet de man van de grote ontboezemingen dus ik ben wel even verrast dat hij dit zomaar aankaart. Want een burn-out, het is een hot topic en dé realiteit voor zeer veel mensen maar het blijft tegelijk toch ook nog een beetje opboksen tegen vooroordelen…”. Na een half jaar gaat dat wel even vreemd zijn..”, zeg ik voorzichtig. “Absoluut, ik manage een winkel die electro-goederen verkoopt en ineens liep ik figuurlijk met mijn gezicht tegen de deur. En dan is het toch even stilstaan waar je mee bezig bent hoor…Het was even zwaar maar ik ben er nu door, het lukt. Ik ben echt wel een perfectionist, organiseren dat is iets wat in mijn bloed zit dus. Ik wil dat het in orde is…en als ik het dan zelf moet doen, dan is dat maar zo. Goede kandidaat voor een burn-out met andere woorden he?”, en hij grinnikt.

“Tine, wat voor mij belangrijk is, dat is heel makkelijk. Mijn gezin komt sowieso op de eerste plaats. Karolien, mijn vrouw, én mijn dochter. Wij zijn een sterk trio. Karolien is ook diegene die me aanspoort, mijn klankbord als ik dingen wil aftoetsen, iemand die meedenkt, de vrouw van mijn leven. Wij zijn een sterk team. Verder ken ik wel veel volk maar ik heb maar paar echt goede vrienden. Ik denk ook dat een van mijn grootste krachten is dat mensen heel goed weten wat ze aan me hebben. Als er een probleem is, dan weet men mij ook heel snel te vinden. Misschien omdat ik eerst praktisch reageer en pas in laatste instantie emotioneel…”.  Natuurlijk word ik ook geraakt door dingen en heb ik ontlading nodig. Ik huil ook wel eens en kan dan gebeuren bij het zien van een film, het horen van een liedje, stom he? Maar au fond ben ik eerst en vooral een organisator.”

“Hoe ik mijn hoofd leegmaak? Ik ga fietsen. Ik zit in een club in Bevel: WtBevel. Er is een opdeling in drie categorieën: snel, wat trager en allertraagst. In die laatste categorie zit ik (lacht luid). Ik fiets enkel op zondag dus daar zit ik precies op niveau. Alles valt van me af als ik fiets, het moment om mijn hoofd helemaal leeg te maken. Ik doe het echt voor het fietsen want ik ben geen tooghanger. Na het fietsen ga ik naar huis. Ik ben geen plakker. Behalve affiches he, die wel.”. Hij knipoogt en zwaait met zijn fietswiel tot afscheid.

 

Tom Scheers (N&U – 3)

Facebook Comments

Leave a Comment

  • (will not be published)